Skip links

ONG-ul Psihoterapie pentru toți este a treia compoenentă a proiectului Caut terapeut și, posibil, cea mai de valoare

Psihoterapie pentru toți a fost gândit pentru a ajuta copiii din învățământul de stat, unde condițiile și obiceiurile nu oferă posibilitatea unui copil ce are nevoie de ajutorul unui terapeut să beneficieze de această alegere. Pentru că mulți dintre aceștia nu au posibilitatea de a apela la serviciile unui teraput, de altfel, majoritatea nici nu cunosc posibilitățile terapiei și ajutorul pe care îl poate oferi un specialist în acest domeniu. Astfel că problemele cu care se confruntă acești copii rămân nerezolvate si le afectează percepția asupra vieții și evoluția lor ulterioară.

De asemenea, ONG-ul plănuiește crearea unor grupuri de suport care au ca scop lupta cu diverse dependențe, cum ar fi: Jocuri de noroc, droguri, cleptomanie, alcool. Unele dintre cele mai eficiente metode de luptă cu dependențele este terapia de grup, care este o optiune rentabila din punct de vedere al costurilor, pentru ca necesită mai puțin personal și pot fi ajutați un număr mai mare de pacienți simultan. Dar rentabilitatea nu este singurul avantaj. Adevaratul avantaj este reprezentat de mediul și comunitatea creată în cadrul grupurilor de suport. Persoanele implicate în grupuri de suport s-au dovedit a fi mult mai receptivi la schimbare, datorită faptului că au putut empatiza cu alte persoane care au fost sau sunt in aceeași situație, iar sentimentul că aparțin, le oferă încredere și un simț de responsabilitate care îi ajută sa lupte cu dependența. Oricine are dreptul la un psihoterapeut, pentru că psihoretapia e pentru toți!

Daca doresti sa donezi sau daca cunosti un caz care ar avea nevoie de ajutorul nostru te rugam sa lasi datele tale de contact!

    🍪 Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența web.